Etichete

duminică, 3 martie 2013

Daniel Tammet | Baiatul cu un creier incredibil !!

Britanicul care învaţă o limbă străină pe săptămână !!

Aceasta este povestea uluitoare a lui Daniel Tammet. Daniel este unul dintre putinii savanti in lume cu abilitati mentale extraordinare.El poate face calcule la 100 zecimale în cap, și să învețe o limbă într-o săptămână.

Acest documentar prezinta calatoria lui Daniel in America pentru ca intalni oamenii de stiinta care sunt convinsi ca poate detine cheia deblocarii abilitatilor similare in fiecare dintre noi.De asemenea il intalneste pe cel mai faimos savant al lumii,omul care a inspirat personajul lui Dustin Hoffman in "Rain Man", filmul câștigător Oscar.(2005)

A invatat sa vorbeasca si sa scrie limba islandeza in doar 7 zile !!Daniel Tammet vorbeşte peste zece limbi, inclusiv româna.


Specialiştii explică capacitatea neobişnuită a lingvistului britanic prin faptul că acesta suferă de sindromul Asperger, o formă uşoară de autism. 


Cifrele şi vocabularul limbilor străine sunt memorate cu mare uşurinţă deoarece, acolo unde restul oamenilor văd simple cuvinte şi numere, cei care suferă de acest sindrom văd culori şi forme. Tammet a reuşit să înveţe pe de rost numărul Pi până la cea de-a 22.514-a zecimală şi poate spune cu precizie că 10 ianuarie 2017 va cădea într-o zi de marţi. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu